De Lens Academy is er ook voor jou

De Lens Academy zorgt ervoor dat de Mensch van Lens profiteert van alle kennis die beschikbaar is binnen de organisatie. De Lens Academy helpt je om als nieuwkomer de organisatie te leren kennen en je vervolgens verder te ontwikkelen en te groeien. Groei met ons mee!

Bekijk vacatures

LMS

In het Learning Management System vind je een verzameling van alle kennis binnen Lens. Van onboardingmodules, tot gevolgde opleidingen, interessante e-books en webinars ter inspiratie.

Boekenkast

Op kantoor staat de boekenkast. Elke maand is er een nieuwe collega die een boek, die hij of zij graag wil delen met collega’s, mag toevoegen aan de kast. De boeken zijn voor iedereen te leen!

Toekomst

In de toekomst van de Lens Academy creëren we onze eigen content. Zo geven we opgedane kennis binnen Lens weer door aan nieuwe medewerkers. Bijvoorbeeld door het geven van cursussen.

Ik vertel je graag meer over hoe jouw carrière groeit bij Lens.

Welkom op je eerste dag!

Op je eerste dag word je op kantoor verwelkomd door een collega die je meeneemt naar je flexplek voor die dag. Hier liggen alle spullen die je nodig hebt voor je klaar. Deze dag is bedoeld om wat praktische zaken te regelen, zoals jezelf voorstellen aan je collega’s via een voorstelmail en aan de lunchtafel en het woorden- en smoelenboek bekijken. Maar ook vooral om de sfeer te proeven!

“Een gezonde lunch mag natuurlijk niet ontbreken! ”

Jouw eerste honderd dagen

In de eerste honderd dagen ga je veel over Lens leren. Zo maak je kennis met verschillende collega’s in kennismakingsgesprekken, presentatie over wat Lens nou eigenlijk precies doet, leer je alle systemen kennen, volg je de onboardingmodules en leer je hoe belangrijk veiligheid is voor Lens. Daarnaast stel je een 100-dagenplan op. Dit is om jouw eerste 100 dagen structuur te geven. Dit plan beschrijft de inhoud, planning , verwachtingen van de start- en inwerkperiode en de functiegerichte doelen die je in je eerste 100 dagen wil bereiken.

“Ik maak graag kennis met je tijdens een wandeling over de NDSM.”

Na jouw eerste honderd dagen

Als jouw eerste 100 dagen voorbij zijn, blikken jij en jouw leidinggevende terug op hoe het is gegaan. Daarna ga je over op een talentplan. Om jouw eigen groeiproces te ondersteunen en wederzijdse verwachtingen op elkaar af te stemmen, stel je deze ieder half jaar op samen met je leidinggevende. Het brengt focus, helpt je groeien, je werkzaamheden te prioriteren en het zorgt ervoor dat je werk bijdraagt aan de doelen van Lens, je afdeling en jezelf. Zo blijft er - ook binnen de dagelijkse hectiek - focus op je persoonlijke ontwikkeling.

"Ik begon bij Lens als installateur. Nu ben ik ook Project Engineer!"

Wat onze Academy jou brengt

Wat je allemaal bij ons krijgt

Een ontwikkelbudget om jezelf volop te blijven ontwikkelen in je tijd bij Lens.

Een Insights training om de communicatiestijl van jezelf en van anderen te leren begrijpen. Het vormt een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Een 100-dagenplan om jouw eerste 100-dagen structuur te geven. Hierbij bespreken we op welke manier jij Lens het beste kunt leren kennen en welke doelen je graag binnen je eerste 100 dagen wil behalen.

Curricula. Voor bepaalde functies is het nodig om basiskennis op te doen. Dit hebben we vormgegeven in een curriculum. Denk hierbij aan het behalen van een VCA-certificaat, kennis opdoen van systemen zoals AutoCad of leren over het praktisch aansluiten van een zonnestroomsysteem.

Onboardingmodules om tijdens je start bij Lens zoveel mogelijk te weten te komen over wie we zijn, wat we doen en hoe alles werkt.

Een talentplan om jouw ontwikkeling binnen Lens structuur te geven. Het stellen van functie- en competentiegerichte doelen helpt je groeien en aandacht te geven aan de voor jouw ontwikkeling belangrijke zaken.

Dagje meelopen met ons?

Wil je graag impact maken met je werk? Kijk dan vooral eens bij onze openstaande vacatures. Vind je niet wat je zoekt? Kom vooral eens op de koffie of voel je vrij een open sollicitatie te versturen.

“Ervaar hoe een dag van een projectmanager eruit ziet”
Ontdek het zelf