Gefeliciteerd Hafid met je diploma elektrotechniek! Wat heb je hier zoal van geleerd?
“Ik heb nu meer kennis opgedaan van installatiewerkzaamheden. Dus bijvoorbeeld over het installeren van een meterkast en het aanleggen van kabels. Eigenlijk alles wat maar met elektra te maken heeft. De hele opleiding heeft in totaal twee jaar geduurd.”

Hoe zag dit traject eruit?
“Het was een zelfstudie waarbij ik 1x per week online les heb gevolgd. Daarnaast heb ik drie maanden stage gelopen bij All4techniek, een extern installatiebedrijf waar Lens mee samenwerkt.  Tijdens deze periode heb ik de geleerde theorie van elektrotechniek in praktijk weten te brengen. Hiernaast kreeg ik ook nog andere vakken zoals taal, rekenen en keuzedelen.

Toen ik bij Lens begon had ik  nul ervaring in de elektrotechniek. Als ik nu terugdenk aan 3 à 4 jaar geleden dan denk ik wauw. Ik dacht dat ik er toen al veel verstand van had, maar dat viel eigenlijk wel mee, haha. Nu heb ik veel meer kennis en ervaring opgedaan dankzij deze opleiding.”

En hoe zien je toekomstplannen eruit?
“Ik ben op dit moment bezig met een andere opleiding: Technical Engineering. Deze opleiding duurt twee jaar. Hier moet ik ook weer stage lopen en hier ben ik een momenteel een stageplek voor aan het zoeken.

Ook loop ik bij Lens een dag in de week mee met de Engineering afdeling, om de basiselementen hiervan te leren. Ik merk dat ik hier veel van opsteek en dit helpt ook bij het sneller begrijpen van de theorie die ik binnen mijn opleiding krijg. Met mijn studie zijn we nu bezig met de module “AutoCAD” (programma voor technische tekeningen). Ik heb al kennis en ervaring opgedaan bij Lens, dus hier heb ik veel profijt van.”

"Ik wil mezelf blijven doorontwikkelen. Daarom zocht ik dagelijks naar een geschikte opleiding die bij mijn interesses zou passen en waaraan ik later iets heb na het behalen van mijn diploma. Tot nu toe vind ik de opleiding heel leuk"

Ook loop ik bij Lens een dag in de week mee met de Engineering afdeling om de basiselementen hiervan te leren. Ik merk dat ik hier veel van opsteek en dit helpt ook bij het sneller begrijpen van de theorie die ik op school krijg. Met mijn studie zijn we nu bezig met de module “AutoCAD” (programma om bijv. te leren hoe het proces van technische tekeningen in zijn werk gaat). Ik heb al kennis en ervaring opgedaan bij Lens, dus hier heb ik veel profijt van.”

De Mensch van Lens aan het woord

Benieuwd naar nog meer verhalen?

Zoë

Doordeweeks ondersteunt zij het sales team als Technisch Sales Enigneer, maar in haar vrije tijd ontpopt zij zich als klusvrouw tijdens de verbouwing van haar klushuis.

Evert de klimaatburgemeester

Bij Lens hebben we onze eigen klimaatburgemeester. Evert zet zich al twintig jaar in voor het klimaat en gaat ons hier meer over vertellen.