Hoe ben je bij Lens terecht gekomen?

“Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik bij Lens terecht zou komen. Mijn plan was namelijk om te gaan reizen. Ik brak helaas mijn knie met rugby waardoor ik niet meer zou gaan reizen, maar in Nederland moest blijven. Het revalideren duurde lang waarbij ik lange tijd met krukken moest lopen. Ik was het thuis zitten beu, wilde graag werken, maar solliciteren op krukken stond me tegen. Toen zei Esther (vriendin uit hetzelfde dispuut): ‘Kom bij Lens werken! Ik kan je wel gebruiken als tekstschrijver en je kunt daarnaast op de klantenservice werken. Dan ben je in ieder geval van de straat.’

Zo geschiedde. Ik startte in de rol van copywriter binnen Marcom en medewerker binnen het team van beheer, inkoop en klantenservice.”

“Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik bij Lens terecht zou komen. Mijn plan was namelijk om te gaan reizen."

En die combinatie, hoe werkte dat?

“Dat vraag ik me nog steeds af. Ik heb geprobeerd om dagen aan afdelingen te koppelen. In theorie klinkt dat goed. In de praktijk werkte dat voor geen meter. Klantenservice kwam overal doorheen. Vervolgens viel Esther uit en kwam er een aanbesteding van Plavei. Ik kreeg toen de opdracht: Laat alles vallen en ga alleen maar werken aan de aanbesteding. Het was dus niet echt een geslaagde combinatie.

Met het wegvallen van Esther was het dus geen keus meer om wat dingen te laten vallen en ben ik me gaan focussen op MarCom en Klantenservice. Uiteindelijk heb ik klantenservice ook overgedragen en ben ik me alleen gaan focussen op MarCom.”

 

Op welk punt ging je over op alleen communicatie?

“Lens was groeiende en de activiteiten op communicatie en marketing eiste beide volledige aandacht. Toen ben ik me gaan focussen op communicatie. Daarnaast zag Lens in dat het niet nodig was voor mij langer verantwoording af te leggen aan de nieuw aangenomen MarCom manager en dat communicatie een afdeling op zichzelf kon worden.”

 

Op dat punt was je nog Communicatie Medewerker. Hoe heb je het geschopt tot Communicatie Manager?

“Dat pad was niet per se het doel toen ik binnenkwam bij Lens. Ik had wel ervaring met communicatie, maar niet met communicatie in een organisatie. Doordat Lens zelf aan het groeien is komen er steeds meer dingen aan het licht die veel meer aandacht nodig hebben. De behoeften binnen de organisatie en tegelijkertijd mijn groeipad binnen de organisatie hebben ertoe geleid dat ik die kant meer op ben gegaan. Ik ben echt meegegroeid met Lens. En het mooie is dat Lens je hier ook de kans voor geeft.”

 

Hoe heeft de talentcyclus van Lens hieraan bijgedragen?

“Het talentplan helpt je om uit het operationele te stappen en naar het grotere plaatje te kijken. Ik ben me veel meer bezig gaan houden met afdeling overschrijdende communicatie en de processtromen daarvan. Doordat ik me hier mee bezig ben gaan houden hoor je waar mensen van verschillende afdelingen tegenaan lopen en waar behoefte aan is. Hier kon ik dan weer op inspelen met informatievoorziening. Dit heeft mijn skills en mijn denken tot een hoger niveau gebracht. Een wat meer strategisch niveau. Ik heb hierdoor echt een groei doorgemaakt.”

 

Hoe zie jij jouw toekomst bij Lens voor je?

“Ik heb het erg naar mijn zin binnen communicatie. Ik heb best lang in de operatie gezeten met alle campagnes die we opzetten voor woningcorporaties. Daar ben ik nu wat meer uit. Ik heb wat meer vrijheid gekregen om op een strategisch niveau na te denken. Dit is iets totaal nieuws voor mij. Ik ben echt over andere dingen aan het nadenken. Dat is verfrissend en daar ben ik ook wel een tijdje zoet mee!”

 

Wat zou je tegen nieuwe sollicitanten willen zeggen?

“Ik zou jezelf zijn. Je vooral niet naar het bedrijf vormen, maar voelen of je een natuurlijke fit hebt met Lens. Door juist jezelf te zijn kom je er snel achter of je hier past en de rest gaat dan vanzelf. Hoe sneller je die fit voelt hoe sneller je jouw ei kwijt kunt. Lens geeft daar ook veel ruimte voor!”

 

De Mensch van Lens aan het woord

Benieuwd naar nog meer verhalen?

Dirk

“De kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan wil ik gaan overbrengen aan de nieuwe accountmanagers die bij Lens komen werken”.

Evert

Zeg je duurzaamheid dan zeg je Evert.