Vertel eens wat meer over het werken bij Lens..

“Ik vind het heel leuk om te werken bij Lens. Het is als een warm bad wanneer je hier binnenkomt. Al vanaf dag één is iedereen super aardig en behulpzaam. Je krijgt echt de ruimte om lekker jezelf te zijn. Het is heel ongedwongen en voelt heel fijn. Daarnaast is mijn baan heel variërend. Zoals iedereen altijd zegt: ‘geen dag is hetzelfde’. Je krijgt de kans om werkelijk te groeien en dingen op te pakken die je zelf ook echt leuk vindt. Alles bij elkaar maakt dat het juist fijn om bij Lens te werken.”

“Wat voor mij de doorslag gaf om te komen werken bij Lens is de cultuur die hier heerst binnen het bedrijf. Dat voelde voor mij meteen vertrouwd aan”.

Hoe zien jouw werkzaamheden eruit?

“Ik ben HR-directie assistent. Een klein deel van mijn werkzaamheden is het ondersteunen van de directie. Dat is vooral notuleren tijdens meetings en agenda’s beheren. Het grootste deel is dus op het HR-vlak, zoals bv. een stuk administratie. Denk aan het bijhouden van alle personeelsdossiers en systemen, waar we o.a. verzuimmeldingen vastleggen. Daarnaast hebben we elk jaar een aantal HR-projecten die opgepakt moeten worden. Aan het begin van het jaar bepalen we welke onderwerpen we voor dat jaar gaan aanpakken. Afgelopen jaar was dat bijvoorbeeld een salarisonderzoek waaraan ik heb meegewerkt en we hebben de Lens Academy opgezet. Ik heb de vorm bedacht en hoe het geïmplementeerd moest worden in de organisatie. Vervolgens heb ik het helemaal opgebouwd in Zoho People.”

 

Wat is je grootste drijfveer?

“Voordat ik hier begon, had ik nog andere sollicitatiegesprekken. Wat voor mij de doorslag gaf om bij Lens te komen werken is de cultuur die binnen dit bedrijf heerst. Dat voelde voor mij meteen vertrouwd aan. Een grote drijfveer voor mij is als er een fijne werksfeer hangt, dat ik me daarvoor wil inzetten. Ook voor collega’s die leuk en behulpzaam zijn, doe je dan graag iets terug.”

 

Heb je nog tips voor toekomstige HR-medewerkers?

“Ik ben zelf een persoon die heel erg moet wennen binnen een organisatie. Dat duurt altijd vrij lang bij mij, haha. Als ik mezelf een tip mag geven toen ik hier net startte zou ik zeggen: Ze staan hier zo open voor wie je bent, je mag alles zeggen wat je wilt en er wordt niet raar van opgekeken, plus je mag jezelf meer laten zien. Dat wordt alleen maar op prijs gesteld”.

De Mensch van Lens aan het woord

Benieuwd naar nog meer verhalen?

Dirk

“De kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan wil ik gaan overbrengen aan de nieuwe accountmanagers die bij Lens komen werken”.

Zoë

Doordeweeks ondersteunt zij het sales team als Technisch Sales Enigneer, maar in haar vrije tijd ontpopt zij zich als klusvrouw tijdens de verbouwing van haar klushuis.