Hoe ben je bij Lens gekomen?

“Voordat Lens bestond had Christiaan (Directeur Lens) het idee van een zonnestroomverdeler bedacht en zocht hij mensen om dit te helpen realiseren. Ik ben één van die mensen geweest. Een deel van de software is destijds door mij geschreven, want ik heb veel ervaring met programmeren.”

Waar houd je je vandaag de dag mee bezig?

“Tegenwoordig werk ik op de afdeling KIA (Kwaliteit, ICT & Automatisering). Ik ben nu nog steeds betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten, zoals bv. de Lens-logger, welke momenteel in gebruik is. In principe is een deel van mijn werk het maken van apparatuur en software voor monitoring en aansturing. Een ander deel van mijn werk is support leveren bij technische problemen, data analyses uitvoeren en advies geven bij technische vraagstukken.”

“In de beginjaren was er veel trial en error. Daar hebben we ontzettend veel van geleerd. De uitdaging is om dat ook vast te houden”.

Op welk project ben je het meeste trots?

“Het ontwikkelen van de Lens-logger. Mijn achtergrond is eigenlijk bioloog en wetenschapper, dus eigenlijk ben ik helemaal geen elektrotechnicus, haha. Ik vind dat we met de logger een mooi product hebben neergezet, dat veel potentie heeft.”

 

Kan je iets meer vertellen over je achtergrond?

“Mijn interesses liggen bij het leren van nieuwe dingen en duurzaamheid is mijn drijfveer. Ook vanwege mijn achtergrond (bioloog en wetenschapper) wil ik bijdragen aan de transitie naar een duurzamere samenleving. Dat is één van de redenen dat ik in de duurzame energiesector terecht ben gekomen.”

 

Kan je de afgelopen 10 jaar van Lens een beschrijven?

“Soms was het echt een achtbaan. Je stelt aan het begin allerlei plannen op en denkt: Dat hebben we binnen een jaar wel geregeld. De ideeën die we hebben en de problemen waar je tegenaan loopt, veranderen voortdurend. Inmiddels zitten we in een fase waarin we een goed beeld van de markt en de uitdagingen hebben, maar dat heeft wel even geduurd. In de beginjaren was er veel trial en error. Dat is ook de sterke kant van het bedrijf; we hebben veel geprobeerd en niet alles werkte even goed. Daar hebben we ontzettend veel van geleerd. De uitdaging is om dat ook vast te houden.”

De Mensch van Lens aan het woord

Benieuwd naar nog meer verhalen?

Keenen

Keenen van den Broek is werkzaam op de HR afdeling van Lens. Dit doet ze nu 2 jaar met veel plezier. “Je krijgt de kans om werkelijk te groeien en dingen op te pakken die je zelf ook echt leuk vindt. Alles bij elkaar maakt dat het juist fijn om bij Lens te werken”.

Rinske

Dat er bij Lens alle ruimte is voor persoonlijke groei bewijst Rinske nog maar eens. Van tijdelijk bijbaantje tot fulltime Marcom teamleider. Ze neemt ons mee door haar groeipad.