Hoe zag jouw carrière voor Lens eruit?
“Toen ik nog in Spanje woonde, studeerde ik Criminology & Security. Daarna ging ik doorstuderen en deed ik mijn master Cybersecurity. Ik vond beveiliging heel interessant. Alleen was het heel moeilijk om met een criminologie diploma aan het werk te komen in Spanje. Toen ging ik naar Nederland en heb ik een carrière switch gemaakt en doe nu totaal het tegenovergestelde, haha. Ik heb wel nog een security app ontworpen voor Lens, die echter niet kon worden geïntegreerd met Zoho, maar uiteindelijk heb ik dus toch nog iets met mijn vooropleiding gedaan.”

Wat is je functie en wat zijn je werkzaamheden binnen Lens?
“Ik ben Project Engineer. Echter ben ik mijn loopbaan bij Lens op een andere afdeling begonnen, namelijk als zonnepanelen installateur in het installatieteam “Spanish Squad”.

"Na twee jaar kon ik een switch maken en gaf Lens mij de kans om aan de slag te gaan als Project Engineer. Dat is een grote stap in mijn carrière geweest en ik ben er erg blij mee. "

Ik ben bij Lens terechtgekomen via Marco. Hij was hier al werkzaam als installateur. Door de corona crisis raakte ik mijn vorige baan kwijt en vroeg ik Marco of het mogelijk was om samen met hem te werken. Hij zei me dat ik me meer vakkennis op moest doen en daarna kon ik aan de slag bij Lens.”

Hoe vind je het tot nu toe om te werken bij Lens?
“Ik vind het erg leuk om te werken bij Lens. Eerst wist ik nog niet zoveel over zonnepanelen toen ik nog in Spanje woonde. Vanaf het moment dat ik werkzaam ben bij Lens leer ik elke dag weer nieuwe dingen. Ik heb het hier echt naar mijn zin.”

Bas

Bas van de afdeling klantenservice is vegan en vertelt over hoe hij dit ervaart, en bovendien geeft hij ook nog een paar handige tips weg!

Hafid

Hafid Oumaki is een van onze toppers van beheer. Ondanks dat hij al een tijdje meeloopt bij Lens is hij nooit uitgeleerd.