Groen kantoor

Loop ons kantoor binnen en je ziet direct hoe serieus wij groen nemen, met bijna evenveel planten als werkplekken. Sinds kort hebben we zelfs een heuse ‘vergaderkas’. We geloven: gezond werken begint bij een groene werkplek.

Duurzame koffie

Bij Lens draaien we natuurlijk op zonnestroom, al lopen veel van onze collega’s op de energie die zij krijgen van koffiebonen. En dat ze speciaal zijn dat proef je direct. De bonen van Risa Coffee worden in Colombia op duurzame wijze verbouwd en daar krijgt de koffieboer een eerlijke prijs voor, boven de bio-fair trade prijs. Vervolgens wordt de koffie op geheel CO2 neutraal wijze verscheept op het Zeilschip Tres Hombres. Zelf het uitladen in Amsterdam gebeurt zonder CO2 uitstoot; op ouderwetse vrouw- en mankracht!

"Loop ons kantoor binnen en je ziet direct hoe serieus wij groen nemen, met bijna evenveel planten als werkplekken."

Vegan lunches

Lunchen doen we met z’n allen in de keuken. Daar schuiven we aan bij onze huis-chef Bri, die het iedere keer weer voor elkaar krijgt om de hele groep van heerlijke veganistische lunches te voorzien.Eerst proeven, dan geloven? Schuif vooral eens aan!

Bootcamp

Niks zo lekker om na een werkdag de spieren los te gooien tijdens de bootcamp. Dat doen we één keer per week tijdens de bootcamp op de NDSM. Of je je nu identificeert als als marathonloper of fanatieke bankhanger, voor ieder niveau is er een sportief programma. Naast de bootcamp hebben we intern verschillende sportclubs zoals een voetbalteam en wielerclub. Ook de pingpongtafel op kantoor blijkt een uitermate succesvol middel voor de balans tussen in- en ontspanning.

Stoelmassages

Één keer per maand komt een masseur op kantoor om medewerkers een stoelmassage te geven, zodat je daarna helemaal zen, soepel en productief aan het werk kan. Wel zo aangenaam na die bootcamp.

 

Dat de duurzaamheidsambitites van de Mens van Lens de kantoormuren ontstijgen moge duidelijk zijn. Ook buiten de reguliere werkzaamheden zetten we ons hard in voor mens en mileu. Zo doneren we afgedankte zonnepanelen, is één van onze collega’s de duurzaamheids-burgemeester van Diemen en geven we voorlichting op basisscholen over duurzaamheid, om kinderen het belang van duurzaamheid te laten zien. Ook staat ons jubileumprogramma bomvol van de duurzame acties, zoals het adopteren van regenwoud voor onze partners en deelname aan de nationale goede doelendag.

 

Enthousiast geworden? Kom vooral eens van die duurzame koffie of lunch proeven!

 

De Mensch van Lens aan het woord

Dirk

“De kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan wil ik gaan overbrengen aan de nieuwe accountmanagers die bij Lens komen werken”.

Zoë

Doordeweeks ondersteunt zij het sales team als Technisch Sales Enigneer, maar in haar vrije tijd ontpopt zij zich als klusvrouw tijdens de verbouwing van haar klushuis.